Prusa I3-imprimanta 3D de care aveti nevoie

Prusa I3 logoImprimanta 3D Prusa I3

De ce Prusa I3?

  • -este una dintre cele mai  raspandite si construite imprimante 3D (proiect OPEN SOURCE)

  • -relativ usor de exploatat, construit si reglat

  • -exista tone de documentatie, forumuri de discutii, bloguri in care sunt prezentate   realizari, modificari, imbunatatiri si solutii

  • -este upgradabila si transformabila

  • -este un produs in continua dezvoltare

  • -majoritatea componentelor sunt accesibile si relativ usor de procurat

  • -dimensiuni si greutate razonabile (405mmx405mmx400mm)

  • -pretul de cost relativ la alte echipamente cu performante similare este mult scazut

Principiul de functionare

Imprimanta este practic un sistem de pozitionare in 3 axe cu motoare pas cu pas care depune pe o suprafata orizontala (BED) straturi succesive de material plastic (ABS sau PLA)   printr-o duza incalzita (EXTRUDER).

Comanda imprimantei se face de la PC sau laptop cu ajutorul unui program/interfata (ex.Pronterface) prin care pot fi transmise comenzi manuale sau fisiere pentru printare.

Fsierele sunt fisiere 3D de tip .slt care in prealabil sunt convertite cu ajutorul unui program slicer (acesta imparte obiectul in planuri orizontale ce vor fi printate succesiv).

Constructia-exploatarea

Apreciem ca pentru o persoana avand cunostinte medii de electronica, calculatoare si mecanica constructia si reglajul poate dura intre 2-4 saptamani, lucrand cateva ore pe zi.

Bineinteles la acestea trebuie adaugata si ceva pasiune, deoarece   kit-urile se adreseaza in primul rand celor pasionati. Pentru cei ce doresc un echipament  “ready to print” , varianta construita si complet functionala este un echipament accesibil, usor de exploatat, intretinut si eventual upgrad-at. 

Cum o obtineti

Puteti comanda o imprimanta montata si complet functionala, un kit complet (contine toate elementele si partile componente necesare construirii) sau puteti comanda doar anumite componente, restul urmand sa le achizitionati/procurati din surse diverse.